La família Bolsonaro implicada en un possible cas de corrupció al Brasil


Creix el cas de possible corrupció que afecta a la família Bolsonaro. Flavio Bolsonaro, fill del president electe del Brasil, Jair Bolsonaro, ha anunciat que vol parlar davant els responsables de la investigació sobre la transferència de diners d'origen dubtós que va fer a Michelle Bolsonaro, la futura primera dama.

A l'oficina de premsa del diputat estatal de Rio de Janeiro, Flavio Bolsonaro, aquest va assegurar que "està a disposat a aclarir els fets davant de les autoritats" sobre el cas que envolta al seu ex-conductor, el policia Fabricio Carlos Queiroz.

Queiroz va ser investigat pel COAF, organisme de control financer del ministeri d'Hisenda del Brasil, perquè en el seu compte bancari havia ingressar uns 300 mil dòlars d'origen dubtós, i després va realitzar una transferència a Michelle Bolsonaro.

Dimarts a la nit es va revelar, a més, que nou empleats del diputat Bolsonaro van dipositar diners en el compte del policia Queiroz, i que el mateix dia que aquests diners va ingressar van ser transferits o retirats.

Segons els experts, aquest moviment bancari no és usual i sol ser emprat pels que volen amagar l'origen dels diners. El Partit Socialisme i Llibertat considera que aquestes operacions poden ser un "indici" que Bolsonaro fill va alimentar un esquema de finançament "paral·lel". Flavio Bolsonaro va ser elegit senador nacional en els comicis d'octubre.