Votar a les municipals 2019: Colòmbia, Xile, Equador, Perú, Bolívia, Paraguai, Trinitat i Tobago


Si ets ciutadà de Bolívia, de Colòmbia, de Xile, de l'Equador, del Paraguai, del Perú o de Trinitat i Tobago has de saber que per poder votar a les eleccions municipals catalanes del 2019 t'has d'inscriure al cens de l'ajuntament de la ciutat on resideixes. El termini d'inscripció acaba el 15 de gener de el 2019.

El 26 de maig de 2019 es celebren eleccions a les municipals i podran participar ciutadans de la Unió Europea (UE) residents a Espanya i nacionals de dotze països que tenen signat un acord de reciprocitat de vot a Espanya (Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Xile, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú i Trinitat i Tobago). Per poder votar, és imprescindible inscriure en el cens electoral i per a això s'han de complir diversos requisits exigits en funció de les normatives establertes.

L'objectiu de la campanya és informar sobre els requisits i canals per apuntar-se al cens electoral, un tràmit imprescindible per poder votar a les properes eleccions municipals i europees.

Cal recordar que l'edat legal per exercir el dret de vot a l'estat espanyol és de 18 anys en el moment de la votació.