El 85% dels catalans veu el castellà llengua cooficial en un Estat Català


El 85% dels catalans creu que el castellà hauria de ser llengua cooficial en una Catalunya independent. Només un 13% hi està en contra. Ho diu el Racòmetre, l'enquesta que l'empresa Feedback ha fet per RAC1. El consens és majoritari entre tots els votants. Entre els de CiU, hi estan a favor el 82% i, entre els d'Esquerra, el 86%. Els votants del PSC són els que hi donen més suport: un 97%. També ho aprovarien el 79% dels del PP i el 78% dels d'Iniciativa.

Entre els catalanoparlants, el 75% no té cap problema perquè el castellà també sigui una llengua cooficial. Entre els castellanoparlants, el suport és del 90%. El racòmetre conclou que la
societat catalana és bilingüe. El 33% parlen majoritàriament en català, el 38% en castellà i el 28% combinen les dues llengües.

Els partits nacionalistes (CiU, Esquerra i Solidaritat) tenen un grup important de votants que parlen castellà a casa, o bé fan servir les dues llengües. El racòmetre també ha preguntat sobre la dedicació que han de tenir els diputats al Parlament. El 75% dels catalans volen que els diputats s'hi dediquin exclusivament i que, al mateix temps, no siguin alcaldes. Només el 21% veu positiu pel seu municipi que l'alcalde també sigui diputat.

http://rac1.org/blog/nota-de-premsa/el-85-dels-catalans-creu-que-el-castella-hauria-de-ser-llengua-cooficial-en-una-catalunya-independent/