Hissament de banderes del Perú i Catalunya a la festa pàtria del Perú

Va ser a la plaça César Vallejo, dedicada al gran poeta i escriptor peruà. Convocaven FEDAPERÚ (Federació d'Associacions Peruanes de Catalunya) i MOVI.PERÚ (moviment dels peruans catalanistes), amb el suport de l'Espai Latino de CDC. Unes 150 persones, molts representants d'entitats i col.lectius han participat en aquest acte innovador, simbòlic i sentit. Així com la missa de dijous passat dia 28, va ser l'acte institucional -convocat pel Consolat General del Perú a Barcelona- més important de la celebració de la Festa Pàtria del Perú a Catalunya, l'acte d'ahir al matí, se'ns dubte, va ser el políticament més important i simbòlic. No només es va celebrar la independència del Perú, també es va celebrar l'encaix i la integració dels catalans d'orígen peruà a la nació catalana. Dues banderes germanes que onejaven juntes entre els pins, el sol brillant i la il.lusió de moltes persones que somien compartir un futur catalanista.

En iniciar l'acte a quarts de dotze del matí es van hissar les dues banderes amb els respectius himnes nacionals de fons. A continuació hi va haver els parlaments de Víctor Echagaray (president de FEDAPERÚ), que va explicar als presents el significat de la bandera peruana, Wilfredo Álvarez (Director del MOVI.PERÚ de l'Espai Latino) va parlar de l'espai escollit per a fer l'esdeveniment, la Plaça César Vallejo conegut escriptor i poeta peruà que va viure i obrir la literatura a diferents indrets d'Europa.

A continuació el Secretari d'Immigració de CDC, Àngel Colom, va proposar un pacte a tots els catalans d'orígen peruà presents a la plaça: l'encaix progressió al país que els acull per a esdevenir uns catalans més; pacte que començava per aprendre l'himne nacional de Catalunya per poder-lo cantar el proper any; i Colom es va comprometre a aprendre bé la lletra de l'himne nacional del Perú, per a poder cantar-lo també l'any vinent. Al seu torn,  Irma Rognoni, Regidora del districte de Nou Barris, en nom de l'Ajuntament de Barcelona va oferir la plaça com a punt de trobada per a celebrar-hi actes durant els propers anys i va demanar a tots els nous catalans a implicar-se també a les diferents festes del districte. Tot seguit es va fer entrega d'unes plaques commemoratives a tres artistes d'orígen peruà que porten molts anys treballant per la integració, que han tancat l'acte amb músiques tradicionals, un piscolabis i un beure per brindar tothom. /Font