Barcelona Decideix demana un últim esforç per arrodonir una forta participació

El portaveu de Barcelona Decideix, l'escriptor Alfred Bosch, ha tancat aquest vespre l'acte central de la consulta sobiranista que culminarà diumenge demanant als voluntaris que "sedueixin" nous votants i demanant a la classe política un referèndum vinculant posterior.

Amb crits de Catalunya Decideix i Barcelona Decideix, la plataforma de les consultes sobiranistes va culminar ahir a Las Arenas de Barcelona entre la incredulitat per l'èxit de mobilització aconseguit fins ara i conjurant-se per fer un últim esforç per superar encara més el percentatge de vot d'altres referents de participació a la ciutat com la consulta de la Diagonal. L'escriptor Alfred Bosch, en l'última intervenció d'una llarga nit de presències dalt de l'escenari va qualificar d' "àngels de la llibertat" tots els voluntaris anònims que han col·laborat en la campanya i ha proclamat un nou lema per diumenge: "veni, vidi, vota" per convèncer aquells que encara no ho han fet. Bosch també ha posat el moment emotiu apuntant que la consulta també és una torna "per als derrotats" del catalanisme d'anteriors dècades i ha advertit que "el camí de la llibertat no és fàcil". L'acte s'ha acabat amb alguns crits d'independència i la rumba de la Troba Kung-Fu.

Observadors i suports internacionals posen emotivitat a l'acte central de Barcelona Decideix

L'acte central de Barcelona Decideix ha engegat amb una forta càrrega emotiva a l'auditori de Las Arenas, amb el vídeo de suport de personalitats com Pep Anton Muñoz, Joel Joan, Sílvia Bel i Bibiana Vallvé i la presència física d'altres intel·lectuals com Oriol Bohigas, Jaume Sobrequés o Joan Fortuny.

El suport dels representants de Finlàndia, Rússia, Turquia, Armènia, Flandes i Espanya ha fet arrencar l'acte de Las Arenas, a 48 hores de la jornada final de votació en la consulta sobiranista de diumenge, ha escalfat la primera part de la convocatòria fins al punt d'arrencar els primers crits d'independència. En aquest tram d'intervencions, curiosament, la més aplaudida ha estat la del científic espanyol Juan Carlos Moreno Cabrera, que ha qualificat la consulta com "un acte pacífic i democràtic després de dues agressions intolerables del Tribunal Constitucional" contra la llengua i la nació catalanes.

El regidor de la CUP a Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, com a veu de la primera consulta que es va fer el 13 de setembre de 2009, ha agraït a l'inici de l'acte tant els suports de tots els voluntaris com les pressions dels enemics de la dreta espanyola; sense aquests últims, ha dit, "no hauríem arribat fins aquí". /Font