El president de la Conferència General de la UNESCO commemora a Barcelona el Dia Internacional de la Llengua Materna

Davidson L. Hepburn, originari de les Bahames, de visita a Barcelona convidat pel Centre UNESCO de Catalunya els dies 21 i 22 de febrer. El Dia Internacional de la Llengua Materna, proclamat per la UNESCO l'any 1999, és any rere any una de les dates significatives commemorades pel Centre UNESCO de Catalunya i el seu Departament de Diversitat Lingüística, conegut també com a Linguapax.
 
Enguany, el convidat d'honor d'aquesta celebració és el president de la Conferència General de la UNESCO i ambaixador de les Illes Bahames prop d'aquesta Organització, Davidson L. Hepburn. Hepburn pronunciarà un discurs sobre la relació entre diversitat lingüística i governança en un acte en què també es donarà a conèixer els guanyadors del Premi Internacional Linguapax 2011 atorgats en dues modalitats (persones individuals i organitzacions) en reconeixement a l'acció duta a terme des de diferents àmbits a favor de la preservació de la diversitat lingüística, de la revitalització i reactivació de comunitats lingüístiques i de la promoció del multilingüisme.
 
Durant la seva estada, Davidson L. Hepburn té previst reunir-se amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i el Conseller de Cultura, Ferran Mascarell. També tindrà una trobada informal amb els representants del teixit associatiu de la UNESCO a Catalunya,  conformat per les xarxes catalanes d'escoles, biblioteques, càtedres, clubs i associacions UNESCO, que la pròpia UNESCO assenyala internacionalment com a model de participació i de dinamisme. Completarà l'agenda del president de la Conferència General una visita privada a la Sagrada Família, un dels més prestigiosos elements de la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO, recent focus d'atenció arran de les obres pel pas del traçat de l'AVE.