Xile reconeix el català Salvador Alemany com a "Empresari Universalment Destacat 2010"

El President d'Abertis, Salvador Alemany, va rebre dissabte el premi "Empresari Universalment Destacat 2010" que atorga la Càmera Oficial Espanyola de Comerç de Xile, en el marc del tradicional sopar anual de gala que organitza aquesta entitat.

Es tracta d'un reconeixement que anualment concedeix la Cambra a dues personalitats -una espanyola i una altra xilena- del món empresarial. En l'àmbit local, el premiat aquest any ha estat l'empresari xilè Alvaro Saieh, controlador de Corp Group, Copesa i Supermercats Unimarc.


Amb el premi atorgat a Salvador Alemany, la Cambra Espanyola ha volgut reconèixer "l'embranzida i tenacitat que el president d'Abertis ha posat en les relacions de negocis entre Espanya i Xile". L'any passat, aquesta mateixa distinció va recaure en Juan Manuel Martínez, President de Mapfre. Altres empresaris espanyols que han rebut el guardó han estat César Alierta, Emilio Botín, Ricardo Fornesa i Florentino Pérez.

D'altra banda, el President d'Abertis -que es troba de viatge de negocis a Xile- té previst participar aquest dimarts en la Trobada Nacional de l'Empresa a Xile (ENADE), un prestigiós fòrum de debat, amb més de 1.600 participants, que comptarà amb la presència de destacats empresaris i polítics del país i que aquest any coincideix amb el 200 aniversari de la independència del país. Salvador Alemany, que serà l'únic ponent no xilè convidat a aquesta edició, realitzarà una ponència titulada "Creixement econòmic i desenvolupament en un context de crisi: l'oportunitat pública-privada". Està previst que el President de Xile, Sebastián Piñera, clausuri la jornada.

Abertis està present a Xile des de 1997. El Grup ha anat consolidant gradualment la seva presència al país, on actualment té una plantilla de més de 750 empleats i s'ha convertit en un dels principals operadors d'infraestructures, amb presència en quatre sectors d'activitat: autopistes, a través de la gestió de prop de 500 quilòmetres; aparcaments, a través de la gestió de 15 estacionaments amb més de 9.000 places; aeroports, amb una participació en la societat que gestiona l'aeroport de la capital; i parcs logístics, amb el desenvolupament del primer parc logístic integral de Santiago de Xile. / Font