Lliurats els VII Premis Francesc Candel destinats a afavorir la integració de les persones immigrades


Imatge dels VII Premis Francesc Candel
La Fundació Lluís Carulla va lliurar el passat 3 de novembre els VII Premis Francesc Candel destinats a reconèixer i difondre les bones pràctiques en l'àmbit de la integració dels ciutadans catalans d'origen immigrat. L'acte es va celebrar al Pati Llimona de Barcelona i va estar presidit pel secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, i per la presidenta de la Fundació Lluís Carulla, Montserrat Carulla.

Els premiats d'enguany són: el Consell Comarcal del Vallès Occidental (Terrassa), per la mostra "Viatge a Tatinutropo. Exposició itinerant sobre prejudicis i rumors"; l'Institut La Garrotxa d'Olot, per l'experiència "Ull, canvi i acció"; la Xarxa 9 Barris Acull de Barcelona, pel projecte "9 Barris Acull-La Prosperitat Cultura en Acció 2"; la Biblioteca Massagran de Salt, per totes les iniciatives que realitza; i el reportatge "Sota el vel" del programa Entre línies de TV3.

Els premis compten amb el suport de la Secretaria per a la Immigració i distingeixen entitats i institucions que promoguin i estimulin la integració a la societat catalana de les persones estrangeres immigrades a Catalunya. Es té en compte que afavoreixin el civisme, la convivència, el reconeixement del país, la sensibilització sobre la cultura de la immigració, el contacte entre catalans i immigrats, així com una visió positiva de la immigració als mitjans de comunicació. Els guardons consten de cinc mencions dotades amb 3.000 euros cadascuna.