Berga acull aquest novembre el cicle de cinema social, Fixa’t

Detall de la imatge del Cicle de cinema social 'Fixa't'
Berga acollirà la segona edició del Fixa't, el cicle de cinema social, que impulsa l'Ajuntament de Berga a través de l'àrea d'Immigració i l'Oficina d'Inclusió Social. Es tracta d'una iniciativa que consisteix en la projecció de pel·lícules que tracten temàtiques socials, com ara la immigració, l'exclusió social, les relacions familiars, les malalties mentals, les situacions de dependència, la violència de gènere o la pobresa. L'objectiu és provocar la reflexió i el debat sobre temes d'actualitat a través del cinema, tal com ha explicat la regidora de l'Àrea de Serveis Socials de Berga, Maribel Iglesias.


Enguany es projectaran tres pel·lícules, una menys que l'any passat. Serà els tres dijous que queden de novembre, a les 8 del vespre al Cinema Catalunya de Berga. L'entrada costarà 3 euros i després de cada projecció hi haurà un tast gastronòmic relacionat amb la nacionalitat de cada film. La pel·lícula francesa 'Welcome', de Philippe Lioret, obrirà el cicle de cinema, el proper dijous, 11 de novembre. Aquesta pel·lícula explica la història d'un jove procedent del Kurdistan iranià, que vol reunir-se amb la seva parella a Anglaterra. Quan arriba a França decideix creuar el Canal de la Mànega nedant i per fer-ho haurà d'entrenar-se en una piscina municipal on coneixerà a Simon, un monitor de natació que s'implicarà en la causa del jove.

El dia 18 de novembre es projectarà 'Lejos de ella', de Sarah Polley. El film és una reflexió sobre la malaltia de l'Alzheimer i les relacions familiars arran de les situacions de dependència provocades per les malalties mentals. La història està protagonitzada per la Fiona i el Grant, un matrimoni de la tercera edat que gaudeix d'una convivència tranquil·la fins que ella comença a perdre la memòria i l'estabilitat desapareix.

Finalment, la pel·lícula que tancarà el festival serà 'Agua', de la directora hindú, Deepa Mehta, en què una nena de 8 anys queda vídua el mateix dia del seu casament, un esdeveniment que l'obligarà a viure tancada la resta de la seva vida, tal com exigeix la tradició hindú.

La darrera projecció d'aquest cicle es farà el dia 25 de novembre, coincidint amb el dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. Durant la jornada es llegirà un manifest en contra de la violència i el grup Dones d'Art guarnirà el carrer major amb siluetes en record de les dones que han perdut la vida a causa de la violència masclista, al llarg d'aquest any.

http://www.dbergueda.cat/noticies/noticia.xsp?id=8871