Shakira: 'M'encantaria cantar en català'


Shakira ha arribat a Barcelona com la millor de les bombolles de Freixenet. L'artista és l'estrella de l'anunci més esperat de l'any i brindarà amb cava aquest Nadal. La cantant no ha dubtat a destacar el molt que li agrada Barcelona i fins i tot s'ha atrevit a parlar en català. És més, la colombiana l'està estudiant per poder arribar a interpretar algun dia 'Boig per tu', una de les cançons més emblemàtiques de la música catalana.

"M'encantaria cantar en català", ha reiterat després de donar la benvinguda als periodistes en l'idioma de Catalunya, amb un envejable accent que ja voldrien molts dels presents . A més de declarar a tort ia dret el seu "amor" per la ciutat, Shakira ha sortit al pas dels rumors que asseguren que ha comprat una casa a la localitat de Bellaterra, molt a prop de Barcelona. "Ja m'agradaria a mi", ha dit amb to burleta


Shakira ja és un fenomen global. Amb més de 50 milions de discos venuts a tot el món la reina llatina del pop no es deté ni un instant a assaborir els seus triomfs (l'últim, diumenge passat als American Music Awards 2010). Immersa en una gira tan esgotadora com esgotades estan des de fa un mes les entrades del seu únic concert a Barcelona, Shakira ha trobat temps per rodar amb el seu amicJaume de la Iguana un anunci de Freixenet, que avui presenta a l'Hotel W poc abans de començar a moure els malucs al Palau Sant Jordi. Ho fa còmodament, ja que un altre cop la seva caserna general està ubicada al modern establiment on es va allotjar els dos mesos d'estiu en què va rodar a la ciutat el famós videoclip Loca, aquell que li ha costat 400 euros en multes per no dur casc i banyar-se en una font pública.

Uns 400 euros que ella, amb posat entremaliat, deia per televisió que pagaria amb gust perquè no està bé fer aquestes coses tan incíviques. Ho diu perquè sap que entre els seus fans no hi falten nens i preadolescents encantats de remenar el cos al ritme del Waka Waka, els mateixos que fa mesos ja van demanar a la mare que comprés entrades per a la nit d'avui. Tots admiren el seu personalíssim ball, fusió dehip hop i dansa del ventre, que li deixen el cos destrossat després de cada actuació. Només set dels seus seguidors, que han pagat 1.200 euros per allotjar-se a l'hotel i assistir al concert i a la festa, la podran veure també en el sarau posterior a l'actuació que l'artista ha organitzat al fashion hotel de la Barceloneta. I tres més tindran un accés més privat (el preu, 1.500).

Però, malgrat el seu afecte per l'hotel Vela, ja fa dies que se sap que Shakira ha llogat una casa a Bellaterra perquè sigui el seu refugi tot el temps que pugui. Allà ja fan guàrdia fotògrafs i sembla que hi va anar després del concert que va fer a Madrid divendres i això que li va impedir rebre un Ondas en persona. Ara s'espera que s'hi estigui un parell de dies després d'actuar al Sant Jordi i els paparazzi preguen per poder aconseguir la que seria la foto de l'any. Quina? Doncs una de la bella lleona amb Gerard Piqué, l'home que va aixecar sospites quan va entrar al seu hotel d'Eivissa aquest estiu i amb qui diuen que va passejar fa uns dies per Blanes. El rumor és al carrer malgrat que la seva parella des de fa 10 anys, Antonio de la Rúa, treballa molt a prop seu com a mànager.

Shakira, que té propietats a mig món, visita Barcelona força sovint, però també ha fet alguna escapada a Ripoll, per conèixer l'origen d'una part dels seus avantpassats materns, que van emigrar a Amèrica al segle XVIII. Filla única del segon matrimoni del seu pare libanès William Mebarak, amb Nídia del Carmen Ripoll Torrado, té vuit germans més de pare: sis nois (un va morir) i dues noies. Una de les dues germanes, Patricia, és educadora social i viu a València. I una altra, Lucila, treballa de neurocirurgiana a Tenerife des de fa vuit anys, però abans vivia a Barcelona. Shakira arriba. Salve, Shakira. / Font