Vilanova i la Geltrú promou la integració dels nouvinguts amb uns tallers de castellers

'Tots som una colla' és una iniciativa de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, que es farà a Vilanova gràcies a la col·laboració dels Bordegassos. La setmana vinent se celebraran a Vilanova i la Geltrú els Tallers d'introducció als castells. Es tracta d'una iniciativa de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i la Generalitat què té com a objectiu facilitar la incorporació de nous castellers a les colles, i especialment de persones nouvingudes. El projecte s'emmarca en la mesura 39 del Pacte Nacional per a la
Immigració, signat per la gran majoria de partits polítics, agents socioeconòmics i entitats del sector, que proposa fomentar la incorporació dels nous catalans i catalanes a les entitats culturals i associacions del país.


La integració de nous castellers es fa principalment a través de tallers d'introducció teòrica i pràctica, de sis hores de durada. Durant aquestes sessions s'explica el fet casteller, la seva història, el paper cabdal i representatiu que tenen en el conjunt de la cultura catalana, nocions bàsiques i terminologia, entre d'altres. També es fa especial incidència en els mètodes per construir les torres humanes, evitant riscos innecessaris per a la salut. La proposta s'orienta a totes les franges d'edat, tant s'hi poden acollir menors per fer d'enxaneta com joves, homes i dones que es puguin distribuir entre les diverses funcions que hi ha dins d'una colla.

El projecte inclou materials de difusió en vuit idiomes: anglès, francès, àrab, amazic, rus, romanès, castellà i català. Els tallers d'introducció als castells Tots som una colla està organitzat a Vilanova i la Geltrú per la Colla Castellera dels Bordegassos de Vilanova i compta amb el suport de la Regidoria de Convivència de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Els tallers es faran al local del Bordegassos, a la plaça de les Casernes, en horari de tarda. A dos quarts de set del vespre, els dies 3 i 10 de novembre, i a les deu de la nit, el dia 12 de novembre, coincidint amb l'assaig de la colla.

Per a més informació i inscripcions: Bordegassos de Vilanova, tel. 93 893 02 66 ( a partir de les 20 hores) o bé a la Regidoria de  Convivència, tel. 93 814 00 00 (extensió 3370)

Font: http://www.garrafdigital.cat/index.php/2010/10/27/vilanova-i-la-geltru-promou-la-integracio-dels-nouvinguts-amb-uns-tallers-dintroduccio-als-castells/