Tallers per la Llengua elabora un vídeo que tracta llengua i immigracióAmb l'objectiu de conscienciar quanta més gent millor, l'entitat Tallers per la Llengua, que ja porta anys treballant per augmentar l'ús social del català, ha produït un vídeo que a través de cares conegudes busca enterrar la submissió lingüística dels catalanoparlants, per tal que no es canviïn de llengua.

El vídeo explica els perills que comporta per a la llengua el fet que el 84% dels catalanoparlants es passin al castellà quan algú els el parla. Així, critiquen el fet que els catalanoparlants considerin que la gent que es manté sempre en castellà no és maleducada i que en canvi pensin que mantenir-se sempre en català sí que és una falta de respecte. Alhora, el vídeo destaca les dificultats que comporta aquest mal hàbit per la integració dels immigrants, ja que estableix una barrera discriminatòria que els impedeix poder-se integrar plenament.

Tallers Per la Llengua va néixer per proporcionar recursos als catalanoparlants perquè se sentin còmodes en català i perquè no canviïn de llengua amb les persones immigrades. Les cares que apareixen al vídeo són els periodistes Miquel Calçada i Vicent Sanchis; la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals; els escriptors Patrícia Gabancho i Sebastià Alzamora, i l'editor Fèlix Riera.