El secretari de Política Lingüística s'entrevista amb la regidora d'immigració de Nova York

El secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, es va entrevistar, el 8 d’octubre, amb la regidora d’Immigració de l’Ajuntament de Nova York, Fatima Shama, per tal d’iniciar un intercavi d’experiències en matèria de política lingüística. A la reunió també hi va assistir el delegat de la Generalitat als Estats Units, Andrew Davis.

Bernat Joan va explicar que, salvant les distàncies, el perfil sociolingüístic de Catalunya i el de la ciutat de Nova York tenen certes semblances, ja que en els dos indrets s’estan realitzant esforços per incorporar les persones nouvingudes. Nova York té en aquest moment 4 milions de immigrants.

El secretari de Política Lingüística va explicar les activitats que es duen a terme a Catalunya per facilitar l’acollida lingüística de les persones nouvingudes, i va destacar els cursos inicials i bàsics de català, que es fan de manera presencial o a través del curs de català en línia Parla.cat, i la importància del programa "Voluntariat per la llengua".

El dia anterior, Bernat Joan va pronunciar a Nova York la conferència "Bilingualism, Multilingualism and Education", en el marc d'uns seminaris de lingüística organitzats pel Graduate Center de la City University of New York (CUNY). En la seva conferència, Bernat Joan va contextualitzar quina és la situació de Catalunya dins d’Espanya, i va explicar quines són les polítiques educatives que es duen a terme, destacant de manera especial el paper del català com a llengua vehicular de l’ensenyament obligatori, i l’acolliment lingüístic de les persones nouvingudes.