El PP utilitza la immigració africana i llatina per atacar els altres partits

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha afirmat que "el perfil de la immigració de Catalunya té característiques diferents a la de la resta d'Espanya" perquè "els governs de CiU van apostar per la immigració de països musulmans i en lloc de la de països origen hispà perquè no es perjudiqués el seu projecte nacionalista".

"Ara el perfil de la nostra immigració extracomunitària té més d'un 40% de població musulmana que, en alguns casos i pel fet que no comparteixen determinats valors amb nosaltres, està plantejant problemes d'integració", ha afegit. Camacho assegurat també que "a Europa van alguns anys per davant nostre en temes d'immigració perquè els fluxos migratoris van arribar abans que a Espanya i hem d'aprendre dels seus encerts i dels seus errors".

"Les experiències d'altres països, com ara Alemanya, posen sobre la taula que cal abordar els temes d'immigració d'una manera seriosa sense la complaença i la frontera permeable per als il·legals que ha permès Zapatero", ha insistit. Sánchez-Camacho ha reiterat que "el PPC aposta pel contracte d'integració que reculli els drets i les obligacions dels immigrants, com a requisit bàsic per a la permanència al nostre país". Així mateix, ha apostat per "una Conselleria d'Immigració que, fusionada amb Treball i Acció Social, abordi aquests temes amb rigor per tenir una immigració regulada i no el desordre que vivim ara".

CiU nega que afavorís els immigrants segons el seu origen

El secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, ha negat rotundament que CiU afavorís la immigració musulmana durant els governs de Jordi Pujol "per no perjudicar el projecte de construcció nacionalista", tal com ha afirmat avui la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho. En nom de CiU, Pelegrí ha rebutjat que la federació prioritzés aquest tipus de nouvinguts per davant dels provinents de països hispans. "Ho nego absolutament i amb tota rotunditat", ha indicat el dirigent democratacristià, que ha carregat contra la candidata del PP per "barrejar la qüestió nacional amb la immigració".

"Si algú diu això és que no sap què diu", ha assegurat el també portaveu adjunt de CiU al Parlament, que ha recordat que la federació va instal·lar oficines de contractació en origen primer al Marroc, però també als països de l'est i a l'Amèrica Llatina "amb la mateixa intensitat i voluntat". "No hi va haver cap tria prèvia discriminatòria" ha assegurat. Pelegrí ha acusat els populars d'"utilitzar la immigració com a arma electoral" i de formular propostes pensant més "en clau espanyola" que en els interessos catalans.

La immigració arribada a Catalunya, ha destacat, "ha ajudat molt" al creixement econòmic del país i mereix ser tractada amb "respecte", reconeixent els seus "drets" i al mateix temps exigint-li determinats "deures", com per exemple respectar les peculiaritats de la societat catalana. CiU, ha recordat, "no ha abonat mai la multiculturalitat" sinó que ha apostat per la integració de les persones vingudes de fora a la societat d'acollida.